Блок управління з датчиком диму GEZE RSZ 7: надійний протипожежний захист навіть у складних умовах монтажу

З новим блоком управління з датчиком диму RSZ 7 компанія GEZE ще більше підвищила ефективність і надійність своєї перевіреної техніки раннього сповіщення про виникнення диму і пожежі: нова телескопічна функція забезпечує повну працездатність навіть у несприятливих умовах монтажу на дверній перемичці. Димову камеру можна висунути достатньо далеко за виступи довжиною до 30 мм. Блок управління з датчиком диму RSZ 7 може використовуватися з усіма пристроями фіксації GEZE.

Ефективний блок управління з датчиком диму для складних умов монтажу

Маючи загальну висоту 30 мм та типову конструкцію GEZE, блок RSZ 7 непомітно вбудовується в будь-який простір.

Маючи загальну висоту 30 мм та типову конструкцію GEZE, блок RSZ 7 непомітно вбудовується в будь-який простір. © GEZE GmbH

Блоки управління з датчиком диму в системах фіксації повинні завжди функціонувати безперебійно, щоб двері надійно закривалися у випадку пожежі. Умови монтажу не завжди є сприятливими для цього, особливо якщо нові норми протипожежного захисту необхідно реалізувати в існуючих будівлях. Але своїм новим блоком управління з датчиком диму RSZ 7 з телескопічною функцією GEZE демонструє, що це все ж можливо. Ця гнучко регульована система фіксації сертифікована за стандартом EN 14637 і зареєстрована згідно загального сертифікату затвердження типу Z-6.500-2308. RSZ 7 сумісний з усіма типами пристроїв фіксації GEZE, навіть призначеними для приводів розпашних дверей. Маючи загальну висоту 30 мм та типову конструкцію GEZE, цей пристрій непомітно вбудовується в будь-який простір. Він під’єднується до системи енергоживлення 230 В і забезпечує надійне живлення під’єднаних пристроїв фіксації GEZE постійним струмом 24 В. Цей комплекс можна розширити, додавши більше під’єднаних за допомогою дротів або радіозв’язку стельових сигналізаторів диму і ручних вимикачів із спускним механізмом.

Закриття протипожежних дверей в надзвичайній ситуації

Новий блок управління з датчиком диму з телескопічною функцією від GEZE.

Новий блок управління з датчиком диму з телескопічною функцією від GEZE. © GEZE GmbH

Блок управління з датчиком диму RSZ 7 встановлюється над рухомою стулкою на перпендикулярній стіні. Якщо датчики виявляють пожежу або дим, вони активують сигнал тривоги, подача живлення на пристрої фіксації (наприклад, електричний пристрій фіксації в ковзній тязі або дверний контактний магніт) переривається, і двері негайно зачиняються.

За потреби можна під’єднати два додаткових стельових датчики. У вбудованому датчику диму передбачений автоматичний супровід порогу тривоги: це запобігає світловому забрудненню димової камери і подовжує строк служби блока управління. Поточний стан датчика диму позначається світловим сигналом.

Ознайомтеся з функціями RSZ 7 в нашому відео