Стале співробітництво: GEZE дотримується заходів із підтримки в інтеграції

Компанія GEZE підтримує благодійну організацію Seehaus e.V. у Леонберзі грошовими внесками і водночас співпрацює із фондом Hoffnungsträger Stiftung (New Hope Foundation) задля інтеграції біженців у Німеччині.

Компанія GEZE підтримує організацію Seehaus e.V.

Допомога соціально незахищеним групам, особливо молоді, завжди була одним з пріоритетів GEZE. Сімейне підприємство підтримує благодійну організацію Seehaus e.V. у Леонберзі як частину такої ініціативи. Ця організація працює одночасно для реінтеграції молодих людей із кримінальним минулим і соціальної адаптації неповнолітніх біженців без супроводу.

Для сприяння вихованню відчуття єдності та командного духу серед такої молоді, головний виконавчий директор GEZE, Брігітте Фьостер-Альбер (Brigitte Vöster-Alber), подарувала закладу настільний футбол, який стажери GEZE доставили 25 квітня 2017 р. за присутності засновника Seehaus Тобіаса Меркле (Tobias Merckle). Останній також заснував фонд Hoffnungsträger Stiftung. Ця організація працює від імені біженців і шукачів притулку, які подають заяви на захист у Німеччині.

GEZE підтримує фонд Hoffnungsträger Stiftung

Фонд Hoffnungsträger Stiftung (Фонд нової надії) розробив концепцію інтеграції шляхом створення «Будинків надії» (Hoffnungshäuser). Будинок надії відкрив свої двері у Леонберзі у вересні 2016 р., пропонуючи інтегративний досвід проживання більш як 30 біженцям.

«Мета цих будинків полягає у створенні інтегративних житлових приміщень, в яких біженці та етнічні німці живуть разом, що є одним зі способів, у який ми робимо внесок в успішну інтеграцію», — говорить Тобіас Меркле. «Крім практичної підтримки, наприклад, за допомогою мовних курсів та підготовки до вимог ринку праці, Будинок надії дозволяє його жителям познайомитися між собою та сформувати спільноту. Це спосіб, у який незнайомці можуть стати друзями».

Соціальна та професійна інтеграція біженців

Як компанія, яка знаходиться у Леонберзі, GEZE співпрацює з фондом Hoffnungsträger Stiftung, і буде працювати з ним на тривалій основі для інтеграції своїх жителів на ринок праці. Окрім курсів прикладного навчання та пропозицій щодо проходження практики у різних відділах для навчання або постійного працевлаштування такої молоді, ініціатива компанії також зосереджується на соціальній інтеграції. Наприклад, за допомогою заходів, на яких стажери GEZE знайомляться з жителями Будинку надії, допомагаючи їм подолати їхні побоювання у спілкуванні з іншими та полегшуючи їхню адаптацію до повсякденного життя у новому для них домі.

«Як компанія з Леонбергу, ми пишаємося можливістю підтримати надійні організації, такі як Seehaus e.V. і фонд Hoffnungsträger Stiftung. Ми віримо, що допомагати інтеграції біженців у німецьке суспільство — наш суспільний обов’язок і відповідальність», — говорить Брігітте Фьостер-Альбер, головний виконавчий директор GEZE. «І останнім, але не менш важливим, є загальна перевага для нас, як для компанії, що ми можемо отримати нових професіоналів у команду GEZE. Так ми гарантовано можемо продовжувати виготовляти товари, «вироблені у Німеччині», з найвищим рівнем якості».