Місце, де діти можуть дослідити культуру

Різноманітні виробничі та інтерактивні станції запрошують дітей та їхні сім’ї зануритися до світу відомого грабіжника. Виставка також присвячена життю і праці автора Отфріда Пройслера (Otfried Preussler), який помер у 2013 р. та якому 20 жовтня 2018 р виповнилося би 95 років.

«З нашою відданістю Державному музею Вюртемберга ми можемо розумно поєднати одне та інше, і посилити культурну програму Штутгарта. Ми, зокрема, розглядаємо інтерактивний музей як незвичну культурну пропозицію для дітей, а отже, дуже раді його підтримати».

Підтримка освітніх та культурних проектів дуже важлива для нас.

Брігітте Фьостер-Альбер, головний виконавчий директор GEZE GmbH
У дитячому музеї «Замок молоді» (Junges Schloss),

GEZE GmbH підтримує «Замок молоді» (Junges Schloss), дитячий музей при Державному музеї Вюртемберга у Штутгарті. Фото: Хендрик Цвєташ (Hendrik Zwietasch), Державний музей Вюртемберга, Штутгарт © Hendrik Zwietasch; Landesmuseum Württemberg, Stuttgart

Заснований у 1862 р., Державний музей Вюртемберга є найбільшим музеєм історії культури федеральної землі Баден-Вюртемберг. Зібрання, які представлено у Старому Замку (Altes Schloss), демонструють скарби світового класу та пропонують захоплюючу подорож до історії регіону — від витворів образотворчого мистецтва мисливців льодовикового періоду до Королівства Вюртемберг.

Як окремий заклад Державного музею Вюртемберга та перший дитячий музей столиці федеральної землі, «Замок молоді» завдяки своїм контактним виставкам став популярним місцем відвідування для дітей з чотирирічного віку та їхніх сімей з жовтня 2010 р.