IQ box Safety виробництва GEZE — захист для автоматичних вікон, перевірений Об’єднанням технічного нагляду (TÜV)

Системи природної вентиляції з вікнами з активацією від двигуна забезпечують здоровий мікроклімат у приміщенні, а також є економічно привабливою альтернативою механічним системам вентиляції з точки зору гігієни повітря в приміщенні. Автоматичні вікна можна легко вбудовувати в системи автоматизації будівлі та полегшити функціональні сценарії вентиляції. Таким чином, вони все частіше використовуються у сфері будівництва. Тому захист цих вікон є додатковим фактором у плануванні та проєктуванні. Компанія GEZE пропонує IQ box Safety — перевірене Об’єднанням технічного нагляду (TÜV) рішення для захисту замикального окрайка автоматичного вікна згідно з класом захисту 4.

Високі технічні характеристики для автоматичних вікон

Системи природної вентиляції з вікнами з приводом від двигуна забезпечують здоровий і гігієнічний мікроклімат у приміщенні.

Системи природної вентиляції з вікнами з приводом від двигуна забезпечують здоровий і гігієнічний мікроклімат у приміщенні. © Getty Images

Автоматичні вікна, які відкриваються і закриваються за допомогою моторизованого приводу, можуть зробити значний внесок у здоровий мікроклімат та підвищення гігієни повітря в приміщенні. Через їхню класифікації у рамках Директиви ЄС щодо безпеки машин вони повинні відповідати жорстким стандартам безпеки. Тому індивідуальні технічні характеристики для автоматичних вікон у будівлі необхідно визначити на ранній стадії. Це стосується не тільки технічних аспектів: необхідно також надати гарантії того, що рішення є безпечним для всіх користувачів будівлі під час повсякденної експлуатації. Це особливо актуально в таких будівлях, як школи, дитсадки та лікарні, а також у будівлях, відкритих для відвідування, як-от приміщення для проведення засідань та торгові приміщення. Тут, зокрема, слід переконатися, що неправильне використання вікон або необережність не призведе до травм. З IQ box Safety фахівець з дверей, вікон та безпеки GEZE пропонує безпечне рішення для всіх вимог, що пред’являються до автоматичних вікон. Виробник підтримує архітекторів, планувальників та керівників будівель при аналізі попиту в області автоматизованої природної вентиляції та надає індивідуальні консультації.

IQ box Safety виробництва GEZE: безпека автоматичних вікон, перевірена Об’єднанням технічного нагляду (TÜV)

IQ box Safety підходить для захисту замикального окрайка на автоматичних вікнах у поєднанні з усіма приводами IQ windowdrive 24 В виробництва GEZE. IQ box Safety забезпечує просте і швидке з’єднання різних безпекових окрайків та безконтактних датчиків. До одного IQ box Safety на кожному вікні можна підключити до чотирьох віконних приводів і двох приводів блокування. Він підходить для застосування в області природної вентиляції та витяжки диму (система димо- та тепловідведення та обладнання для природного виведення диму та тепла), а також при підключенні до IQ box KNX виробництва GEZE. Модуль IQ box Safety виробництва GEZE перевірений Об’єднанням технічного нагляду (TÜV) і відповідає стандартам EN ISO 13849-1 та 2. Таким чином, він відповідає найсуворішим вимогам щодо захисту автоматичних вікон відповідно до оцінки ризику згідно з Директивою щодо безпеки машин.

Рішення Plug-and-Play: з’єднати, підключити, готово

Монтаж та введення в експлуатацію IQ box Safety виробництва GEZE неймовірно прості: елемент монтажної рейки зі вставними клемами легко з'єднується з приводом склопідйомника виробництва GEZE та інших IQ box. Попередньо запрограмовані входи сенсорів забезпечують швидке і просте введення системи в експлуатацію. DIP-перемикачі для вмикання та вимикання входів сенсорів знаходяться у легкому доступі на передній панелі IQ box. Світлодіодний дисплей завжди вказує на стан роботи сенсора. Завдяки невеликим розмірам модуль IQ непомітно встановлюється в комутаційній шафі або спеціально підготовленому корпусі відкритого монтажу. Таким чином, продукт пропонує планувальникам та архітекторам високий ступінь гнучкості як з точки зору розташування системи, так і з точки зору функціонального дизайну вікон для вентиляції і димо- та тепловідведення.